12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Бургас участва в проект за развитие на приемната грижа

На 8 декември бе подписано споразумение, с което Община Бургас се включи в изпълнение на проекта „И аз имам семейство”. Той се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г., схема за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.2.11 „Приеми ме”.

снимка: архив- Дом“Щурче“- гр. Средец

Партньори по проекта са Агенция за социално подпомагане, Бургаската и още няколко общини. Срокът за изпълнение е до 31 октомври 2013 година.

С привлечените европейски средства ще бъде подкрепен процесът за деинституционализация на деца, като се създаде устойчив модел за развитие на заместваща семейна грижа.

Предвижда се да се увеличи броят на приемните семейства както в Бургас, така и на национално ниво. Един от начините е чрез създаване на заетост за безработни лица като приемни родители.

Разходите за трудови възнаграждения на специалисти и приемни родители, месечен бюджет за издръжка на децата, настанени в доброволни и професионални приемни семейства, организация и управление, са за сметка на проекта.

Община Бургас вече показа своята съпричастност към темата за приемната грижа, като заложи в бюджета си за 2011 г. финансова помощ в размер на 1000 лв. за всяко приемно семейство на нейна територия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук