11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Бургас финансира Цветан Стоянов за следващите два големи турнира по шахмат

Община Бургас осигурява средства, за да подпомогне шахматното чудо Цветан Стоянов при участието му в следващите европейско и световно първенство, които ще се проведат в края на тази година. Това съобшиха зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и началникът на отдел „Спорт“ в общината Веселина Деведжиева при среща с най-изявените деца от Шахматен клуб Бургас и техния треньор Живко Жеков. Финансово подпомагане ще получи още един съотборник на световния шампион Цецко от бургаския тим, който също ще се бори за медал на двата големи спортни форума.

Малките шахматисти и техните родители показаха уважение и привързаност към Живко Жеков. Оказа се, че с много от тях, включително с Цветан, той води тренировъчния процес по скайп.

Д-р Лорис Мануелян похвали от името на кмета Димитър Николов и от свое име Живко Жеков и всички негови състезатели за постигнатите успехи. Всеки от тях получи дар от Община Бургас, а на Цецко беше връчена реплика на златната монета, сечена по времето на византийския император Константин IV, която беше открита миналата година при археологически разкопки на Минералните бани.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук