14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

“Бургас харесва младите” вече има лого и фейсбук страница

Инициативата „Бургас харесва младите“ на кмета Димитър Николов се сдоби с официално лого. То е дело на Ана Стоянова, ученичка от 10 клас в ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас. Ани е част от отбор Untitled1, който спечели първо място на „Хакатон 2017“ за хора с интереси в областта на софтуерната разработка, дизайна, информационните технологии и иновативните продукти. С проекта за лого младата програмистка кандидатсва сама.

През изминалата седмица Община Бургас проведе среща с участниците от отличените отбори в състезанието „Хакатон 2017“, където бе възложено на младежите да дават предложения за дизайн на лого, представящо слогана на най-новата инициатива в града.

Получени бяха общо 11 предложения от двама автора и след объждане от екипа на общинския отдел „Култура“ и Младежки културен център беше взето решение за избор на конкретното лого.

Новата инициатива вече има и собствена фейсбук страница – „Бургас харесва младите“, в която ще може да намерите повече информация за нея, за дейностите и целите й, за свършеното до момента, както и какви събития предстоят да се реализират. Фейсбук страницата на инициативата може да намерите ТУК:

Участниците в инициативата „Бургас харесва младите“ работят в момента и по създаване на информационна платформа, която може да бъде сайт, мобилно приложение за смартфон или др., която ще събере на едно място всички идеи, дейности и събития, свързани с младите хора и Бургас – култура, социални дейности, превенция, образование, трудова заетост, програми и стажове.

Идеята на „Бургас харесва младите“ е да насърчи сътрудничеството между младите хора в града и реалното участие на младежката бургаска общност във вземането на решения и реализацията на съвместни проекти.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук