12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Бургас ще посрещне лятото на 2016 г. с нов градски център

Вие да бъдете най-позитивните посланици“, с тези думи се обърна Димитър Николов, кмет на Община Бургас, към журналистите по време на пресконференцията днес. Тя се състоя в сградата на автогара „Юг“, построена по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас“. Това е един от най-мащабните проекти на Бургас, който промени градската среда и отвори пътя за реализиране на нова стратегия, даваща алтернатива за придвижване в града.
За три години са изградени 11 нови обекта, хармониращи с градския дизайн на Бургас, в модерен и впечатляващ стил – с характерни архитектурни детайли. Общественият транспорт е достъпен за майки с колички, възрастни хора и хора с увреждания. Нововъвежданите Билетна система и Система за информиране на пътниците в реално време ще допринесат за реализирането на повече от 20 милиона пътувания годишно с новите автобуси и тролейбуси. Създадена е качествена работна среда за обслужващите екипи на „Бургасбус“ ЕООД. Реконструирано е и депото на Обществения оператор, изградена е нова дизел и метан станция.
През лятото на 2016 г. Бургас ще посреща своите гости с напълно обновена инфраструктура в централната градска част бе категоричен кметът на Бургас. Факт са новите сгради, надлези, кръстовища, спирки, автобуси и тролейбуси, светофари, велоалеи, интегрирана система за контрол и управление на обществения транспорт с нов Център за контрол на трафика и видеонаблюдение.
С изграждането на автогара „Юг“ се е сбъднала една мечта на кмета. Но предстои реализирането на втори етап – обособяване на нов площад и създаване на нов градски център на самия бряг на морето. Думите на г-н Николов бяха подкрепени и от посланието на изтегления късмет от баницата. През новата 2016 г. го очаква „вдъхновение“.
Проект „Интегриран градски транспорт на Бургас“ е на обща стойност 130 894 784,10 лв. и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук