15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Бургас – домакин на национална олимпиада по информатика

 От 18 до 20 април 2008 г. град Бургас ще бъде домакин на Националния кръг на ХХІV-та ученическа олимпиада по информатика. Организатори на състезанието са Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието-Бургас, Съюз на математиците в България. Бургаски свободен университет ще предостави своите зали за провеждането на олимпиадата. Участниците са разпределени в пет възрастови групи :

uchenici-v-klas-1.jpgГрупа А – 11-12 клас

  • Група B – 9-10 клас
  • Група С – 7-8 клас
  • Група D – 6-ти клас
  • Група E – 4-5 клас

Олимпиадата се провежда в два последователни дни при условия на анонимност, еквивалентни на условията при приемен изпит в гимназиите и университетите. Класираните на първите 10 места ученици ще бъдат включени в разширения ни национален отбор по информатика, за участие в международната олимпиада, която ще се проведе през 2009 година в България, град Пловдив.

В рамките на националния кръг на олимпиадата за групи А и С, е включено и Национално състезание по информатика за групи B, D и E, посветено на 110-годишнината от създаването на Съюза на математиците. То ще се проведе в един ден – 19 април 2008 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук