10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

„Бургас 2007” ще бъде домакин на финалите за купата

„Бургас 2007” взе домакинството на финалния турнир за Купата на България по волейбол при жените, съобщи спортният директор Георги Делчев. Той е получил потвърждение от президента на федерацията инж. Данчо Лазаров. Клубът ще се нагърби с организацията съвместно с Община Бургас. Зала „Младост” беше предпочетена пред кандидатурата на „Марица” от Пловдив.

„Домакинството е голяма чест и признание за нас като прогресиращ център на женския волейбол. Ще положим всички усилия да превърнем турнира в истински спортен празник за града. Подготвяме приятни изненади за публиката, за да напълним зала „Младост”. Все пак в Бургас се събира елитът на българския женски волейбол и за радост сред него сме и ние”, коментира Георги Делчев.

Финалите за купата ще се състоят на 6 и 7 май, като началните часове ще бъдат определени допълнително. На 6-и в единия полуфинал се срещат столичните „Левски” и ЦСКА, а в другия – домакините от „Бургас 2007” и шампионките от „Марица”. Победителите се изправят един срещу друг в двубой за трофея на 7 май.

Тимът на „Бургас 2007”, който се класира на шесто място в историческия си дебют в Националната волейболна лига, стана приятната изненада в турнира за купата с класирането си във финалната четворка.

В бургаската зала „Младост” ще бъде излъчен носителят на купата по волейбол и при мъжете. Спорът при тях ще се проведе седмица по-рано от този при жените.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук