20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Бургас: 368 631 са избирателите в областта за втори тур на изборите за президент и вицепрезидент

368 631 са избирателите в област Бургас на изборите за президент и вицепрезидент на Република България. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Бургас от Териториалното звено „Гражданска регистрация и административно обслужване“ в Областна администрация – Бургас по повод балотажа днес, който ще определи петият президент и вицепрезидент на Република България. На първия тур миналата неделя гласуваха 218 572 души.
В област Бургас избирателите отново ще гласуват в 780 секции. 300 са регистрираните застъпници на територията на община Бургас. Всички останали правила за придружители, за застъпници и за наблюдатели важат по същия начин, както и на първи тур. Условията за гласуване при ученици и студенти не се променят. Учащите ще могат да гласуват със съответните документи – ученическа книжка и студентска книжка, заверена за семестъра в секция, която се намира на територията на съответното учебно заведение.
Отново се предвижда машинно гласуване на балотажа. То ще се осъществява в същите секции, в които и на първи тур са били поставени машини за гласуване. В област Бургас има 14 секции с машинно гласуване – 3 от тях в Айтос, 3 в Карнобат и останалите 8 в Бургас. По една подвижна секция ще има в Бургас, Карнобат и Поморие. Изборният ден започна в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 часа. Промени по адреса на избирателните секции няма да има и хората могат да гласуват на местата, на които са гласували на първи тур. Бюлетината се различава от тази на първи тур по това, че кандидатските листи са само две – на двамата кандидати, които отиват на балотаж и квадратчето „не подкрепям никого“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук