13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Бури убиха 8 в Румъния, порои в Западните Балкани /ВИДЕО/

Осем души загинаха при силна буря, разразила се в западната част на Румъния, предаде Медиафакс. В град Тимишоара клон падна върху жена, минувач бе убит от срутил се от стената билборд. Загинаха хора в Бузиаш, Арад и Бистрица-Несъуд.

В болници са поне 60 пострадали. Повалени дървета, отнесени пориви, блокирани пътища, повредени автомобили в окръзите Арад, Сату Маре, Сълаш, Къраш Северин,. Проливен дъжд и вятър със скорост над 27 метра в секунда доведоха до проблеми с централното електроснабдяване на редица градове. Президентът на Румъния Клаус Йоханис изпрати съболезнования на семействата на загиналите.

Лошо време със силен вятър и поройни дъждове обхвана части на Хърватия, Босна и Херцеговина и Сърбия. Поройни дъждове се изляха в по-голямата част на Хърватия, в някои градове са залети по-ниските зони и улици.

https://www.youtube.com/watch?v=GAQDP_g_clU

Най-критично е положението на полуостров Истра, където е обявен оранжев код за опасност, а в района на Кварнер няколко пътни участъци са под вода. Проблеми има и на остров Кърк, където се изсипали 94 литра дъжд на квадратен метър. Студеният фронт в Хърватия се движи на изток и още преди обед обхвана Славония и по-голямата част от Босна и Херцеговина.

Силен вятър достигна в седобедните часове до западните части на Войводина в Сърбия. Сръбската метереологична служба предупреждава, че силният вятър ще обхване Банат, районът на Белград и западната част на Сърбия. Само за десетина минути небето над Нови Сад и Белград се смрачи и се покри с тъмни облаци. В двата града духа много силен вятър, който преобръща контейнери, чупи клони и изкоренява дървета. Сръбските власти предупредиха и за възможност от поройни дъждове в повечето райони на страната.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук