21.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Бутат бара на реалити звездата Андрей Едрев в Резово, бил незаконен

 Проверка на общински служители от Царево, извършена вчера /1 август/, установи, че незаконният коктейл-бар на морския плаж в Резово не е премахнат. Собственикът на заведението Андрей Едрев не е обжалвал заповедта на кмета Петко Арнаудов, а срокът за доброволно премахване изтече на 30 юли. Оттук нататък общината е в правото си да предприема действия по принудително събаряне. Арнаудов сподели, че поради това, че плажът е изключителна държавна собственост и е в близост до границата ни с Турция, ще иска съдействието на Областна управа за изпълнението на заповедта.

rezovo-bar.jpg„ Организирахме се и до няколко дни започваме да събаряме. Констатирахме, че наемателят, сключил договор с областния управител, е един – КД ЕООД със собственик Стефка Сотирова Дишкова. Тогава кой е допуснал Едрев и неговата асоциация на плажа“, пита Арнаудов.

В общината са постъпили общо 16 сигнала за нарушения по плажовете и за неспазване на заповедта за забрана на строителството през летния сезон. На всеки един от тях е реагирано своевременно. Сигналите за плажовете се изпращат и в областна управа. Оплакванията на туристите най-често се отнасят до липсата на достатъчна свободна зона за плажуване. Съгласно ЗУЧК 50 процента от плажната ивица трябва да е за свободно разполагане на плажни принадлежности. Летовниците се жалват и от това, че няма равнопоставеност между платени и свободни чадъри. Обикновено свободните плажни площи се намират в началото и в края на плажните ивици, във вътрешността на пясъчната ивица далече от морето, до заведения, в близост до дерета, около спортни площадки и санитарни възли.

Конкретни оплаквания има и от Малкия плаж в Лозенец, на който все още стоят останки от пожара в заведението. Областна управа е отворила нова обществена процедура по отдаването на плажа. Докато се избере нов концесионер на плажа, общината поема грижата за почистването му.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук