21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Бутат басейни в Слънчев бряг пред смаяните туристи

Синът на убития бизнесмен Димитър Янков– Пейко Янков изпрати днес до медиите писмо, с което се възмущава, че ДНСК е започнала разрушаването на  басейните на хотелски комплекси „Бургас бийч“ и „Несебър бийч“ под носа на учудените туристи. Строителният контрол започна днес  да източва водата от басейните и премахването им, тъй като са незаконни. Според Пейко Янков това е политическа или ПР-акции за сметка на българския туризъм и в разгара на туристическия сезон.

basien-suny.jpg„В настоящия момент цялата хотелска база на „Слънчев бряг хотел холдингс“ АД  е  100 % заета с чуждестранни туристи, включително базата и в тези два хотела. Демонстративните акции пред погледа на туристите уронват, както престижа на нашата дейност, така и българския туризъм като цяло“, каза за bszone.info крупният хотелиер.

Янков обясни, че  „Слънчев бряг хотел холдингс“ АД, на който е председател,  е най-голямото хотелско дружество на територията на к.к. Слънчев бряг, което включва в структурата си и хотелски комплекси „Бургас бийч“ и „Несебър бийч“.

Относно възникналия юридически казус с външните басейни на хотелски комплекси „Бургас бийч“ и „Несебър бийч“, той обясни, че „Слънчев бряг хотел холдингс“ АД е предприело всички юридически мерки за решаването на този казус, съгласно законите на България.

   „Юридическият проблем с басейните на двата хотела не е резултат на някакво действие или бездействие отстрана на „Слънчев бряг хотел холдингс“ АД. Този проблем бе заложен още в грешната формула за приватизация на к.к. Слънчев бряг с продажба на хотелите без прилежащи към тях площи и проблемите свързани с решаването му продължават повече от десет години насам.

От РДНС обясниха, че за сега се прекъсва само водата на басейните. Тежката техника ще влезе в края на сезона. Собстнеците имали констативни протоколи още от 2002 г., че те са незаконни и са обещали, че сами ще ги премахнат. Това обаче не се е случило.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук