20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Бутат две от вилите на „Златна перла“, „Краш“ обжалва за останалите осем

Ще бъдат съборени  „Вилна сграда D“ и „Вилна сграда G“ – част от вилно селище „Златна перла-1″. Тече  процедура по връчване на заповедите на инвеститора-„Краш 2000″ ООД,  съобщиха от ДНСК. От дирекцията уточняват, че и за останалите 8 обекта, с отменени разрешения за строеж, са издадени заповеди за премахване. Всички заповеди обаче са обжалвани по съдебен ред  и образуваните производства не са приключили към настоящия момент, затова не може да се пристъпи към бутане на строежа. Напомняме, че Вилното селище е разделено на 10 отделни части и затова  за всяка от тях се издава отделна заповед за събаряне.

zlatna-perla.jpgОт дирекцията припомнят, че  през 2006г. са издадени 10 заповеди за отмяна на издадените разрешения за строеж, а през 2007 г. и 10  заповеди за спиране на строителството. Заповедите са обжалвани и потвърдени от Окръжен съд-Бургас и Върховен административен съд /ВАС/.

Строителството на „Златна перла“ започна през  2006 г. на 10 декара в природен парк „Странджа“, без  до има оценка за въздействие върху околната среда.

Инвеститорите обжалваха, като се позовават на новия ОУП на Царево. Той предвижда отделни площи от Природен парк Странджа да бъдат изключени от защитените територии и застроени, включително и на мястото с незаконния курортен комплекс Златна Перла в м. Дълбоки дол край село Варвара

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук