13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Буpгаски магистрат катастрофира пиян, Цветанов иска проверка от ВСС

Бургаският апелативен съдия Асен Гюзелев е предизвикал катастрофа днес  около 14.00 ч. на кръговото движение на бургаските улици «Стефан Стамболов» и «Проф. Яким Якимов». Съдията шофирал «Волво»-то си с 1,27 промила алкохол в кръвта. Гюзелев отнел на автомобил «Рено»,  движещ се в кръговото движение. . На съдията е взета  кръв за анализ, но същият поради влошаване на здравословното състоян, вдигнал  кръвно е откаран в МБАЛ – Бургас.

По случая е образувано следствено дело.

По-рано днес министър Цветан Цветанов заяви в София, че магистратът от Апелативен съд Бургас, прави подобно нарушение за втори път тази година. ”В пияно състояние днес съдия от Апелативния съд на Бургас е бил участник в пътно-транспортно произшествие в централната част на Бургас. За радост, няма жертви и пострадали, но при проверката с дрегер е установено наличие на 1,27 промила алкохол. В момента се предприемат последващи действия за кръвна проба. Същият магистрат в рамките на тази година има друга подобна санкция, също за наличие на алкохол, при проверка с дрегер”, каза вътрешният министър пред Агенция „Фокус“.
Министър Цветан Цветанов е разпоредил на директора на Областна дирекция на МВР Бургас – да подготви справка с всички факти и обстоятелства около двата случая. „Ще изпратя тази информация на Висшия съдебен съвет, за да се запознаят и да предприемат мерки в тяхната компетенност за дейността на този магистрат. Ако в рамките на една година, два пъти е констатирано управление на МПС след употреба на алкохол от този магистрат, това може да застраши живота и на много невинни граждани”, каза министър Цветанов.
„А не знам – и дали можеш да правораздаваш в такова състояние на работното си място – обективно, в интерес на обществото и воден от върховенството на закона”, каза още министър Цветан Цветанов

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук