13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

БФС: Анеси е прекратил договора си с „Черноморец“ без причина

Спортно- техническото ръководство на БФС излезе днес с официално становище по случая с Анеси. В решението е записано, че прекратяването на договора на футболиста с ПСФК ”Черноморец Бургас” е извършено без основателна причина по време на сезона. Това дава правната възможност на „Черноморец Бургас“ да претендира за обезщетение от състезателя по реда и при условията на чл. 44 от Правилника за статута и трансферите на футболистите. Според БФС нападателят е подписал неправомерно с ЦСКА и няма право да се състезава за клуба.

Спортно-техническата комисия смята, че ако състезателят сключи договор с друг клуб, ще се счита, че този футболен клуб е бил причина футболистът да извърши нарушение на договора. На този футболен клуб следва да се наложи спортна санкция – забрана да картотекира нови футболисти за един трансферен период.

Тъй като до момента  в деловодството на Българския футболен съюз няма депозиран договор между състезателя Анисе Адрианантенаина и ЦСКА, червените няма да бъдат санкционирани

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук