13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

БФС предлага Бургас за домакин на световни финали по плажен футбол

Български футболен съюз официално ще предложи Бургас за домакин на световните финали по плажен футбол през 2017 г. Това стана ясно по време на среща между кмета Димитър Николов и Валентин Заяков – шеф на комисията по плажен футбол към БФС. Мотивите за този избор са прекрасните условия, които градът предлага във всяко отношение, и доброто сътрудничество на футболната централа с местната власт.

Междувременно Бургас вече е одобрен за домакин на световни квалификации в този спорт през 2014 г. Градът беше лично посетен и харесан от Габино Реналес – мениджър събития в направлението плажен футбол към ФИФА. Престижният спортен форум предвижда световните квалификации да се проведат на 5 места, на всяко от които да участват по 28 отбора. Едно от тях е Бургас. За целта ще се ползва територията на Централен плаж, където вече има обособено едно игрище. ФИФА ще направи още едно, по-голямо, няколко тренировъчни, и по принцип ще поеме 70 % от разходите по състезанието.

От представянето на Бургас при квалификациите догодина в голяма степен зависи одобряването му за домакин на финали през 2017 г. Кметът Димитър Николов призова Валентин Заяков да използва контактите си с първите хора в плажния волейбол, за да може в перспектива Бургас да търси требъл при световни първенства по плажни спортове, тъй като градът вече беше домакин на световно по плажен тенис.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук