10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

БФ „Биоразнообразие“ ще финансира студенти

Фондация „Биоразнообразие“ обявява конкурс за финансиране на студентски дипломни работи, съобщиха оттам. Важно условие е разработката или поне част от нея да са свързани с територията на Централна и Западна Стара планина или района на Атанасовско езеро – Натура 2000 зона Атанасовско езеро, поддържан резерват Атанасовско езеро или приоритетен хабитат – крайбрежни лагуни.

Могат да кандидатстват дипломанти от всички български висши учебни заведения, чиято дипломна работа попада в тематиката на конкурса (опазване и управление на консервационно значими видове, приоритетни природни местообитания; разработване на механизми за устойчиво ползване на природни ресурси; развитие на екотуризъм, устойчиво лесовъдство, биологично земеделие и животновъдство; развитие на природозащитното образование и други).

Финансирането на всяка дипломна работа е на стойност до 1000 лева, като неприемливи разходи са хонорари за дипломанта и научния ръководител, закупуване на оборудване и научна информация (данни, анализи от проучвания и др.).
Всичко, което е необходимо да се направи, е дипломантът да изпрати предложение за проект до 31.01.2014 г. на е-mail: [email protected], съгласно приложения формуляр в сайта на проект „Солта на живота“ www.saltoflife.biodiversity.bg.
Специална комисия ще оценява получените предложения и ще следи за съответствие с тематиката и териториалния обхват на конкурса, консервационната значимост на изследвания обект и целесъобразността на предвидените от дипломанта разходи.
Финансирането на дипломни работи на български студенти е добра възможност да се осигурят така необходимите средства за пътуване до различни природни територии за провеждане на изследвания, проучвания и т.н., както и да се закупи литература, консумативи за изследвания и др. важни за дипломантите материали и да се подпомогне научния процес за изследване и популяризиране на биоразнообразието в България.
Средствата за финансирането на дипломни работи за Атанасовско езеро се осигуряват от проект „Солта на живота“, финансиран от програма LIFE+ на Европейския съюз и изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и Черноморски солници АД.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук