9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

БЧК – Бургас: Българите помагат на бежанците

Местната организация на Български червен кръст ще развие още една социална услуга през 2014 година. Оттам вече обмислят разкриването на център за обществена подкрепа на територията на община Созопол. Идеята може да бъде осъществена по програмата „Партньори за социална промяна”, по която вече работни местна фондация. 

Продължава обучението на кандидат-водачите на МПС по първа долекарска помощ. Към тази дейност има засилен интерес и от работодатели, съобщиха още от БЧК. „Продължаваме дейността и по мениджмънт на бедствие. Ние имаме изграден доброволен екип за действия при бедствия и аварии и катастрофи, т.нар. Морски орли. Екипът непрекъснато се обучава. Към момента съставът му е от 20 доброволци. Това са хора с различни професии, но са декларирали писмено към организацията да участват доброволно в екипа, който да оказа съдействие на пострадали хора при нужда“, обясни секретарят на организацията в Бургас, Виолета Радева пред Агенция „Фокус“.

По отношение на бежанците, тя съобщи, че хората са се отзовали за набиране на парични средства, хранителни продукти и дрехи. Радева допълни още: „Нашият екип предостави хранителни продукти на настанените бежанци в Харманли. Като цяло годината беше много динамична. Приключваме я с чувство на удовлетворение, че все пак сме успели да помогнем на една част от нуждаещи се хора.“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук