14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

БЧК-Бургас организира дни на доброволчеството

В периода 7-8 май БЧК-Бургас ще проведе серия от инициативи, посветени на доброволчеството. Дните на доброволчеството са във връзка с Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец, 8 май, и отбелязването на 50-годишнината от прокламирането на принципите на Червенокръсткото движение.

БЧК

Организаторите ще заложат на интерактивни начини за представяне на червенокръстката дейност, идея и принципи. На 7 май в залите на Казиното ще се проведат няколко обучителни модула на различни теми, дружествата на БЧК-Бургас ще презентират своята дейност в полза на обществото, а младежите-доброволци ще представят своята работа по клубове чрез различни ателиета, демонстрации по оказване на Първа помощ, игри с деца на открито, еко-работилница и др. В рамките на дните на доброволчеството ще бъде организиран и благотворителен базар, където участниците ще имат възможност да изложат свои ръчно изработени предмети.

Като акцент в програмата и по случай Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец на 8 май от 14:00ч. в зала „Георги Баев“ ще се състои празнично честване с награждаване на отличени доброволци и членове на организацията.

Дните на доброволчеството целят да спомогнат за популяризиране на доброволческите дейности като едно от основните измерения на активното гражданство и демокрацията и да привлекат повече съмишленици за осъществяване хуманитарната мисия на Червенокръсткото движение сред бургазлии.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук