16 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Бъдещият медицински факултет получи акредитация

Факултет по „Обществено здраве и здравни грижи” в структурата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”-Бургас ще отвори врати в Бургас. Дългоочакваният проект получи акредитация и с това реализацията му ще бъде факт.
На свое заседание акредитационния съвет на Национална агенция за оценяване и акредитация, ръководен от проф. Биолчев даде положителна оценка на становището на експертите, както и акредитация на бъдещия факултет в структурата на държавното учебно заведение.
През изминалия мандат на 41-то НС групата народни представители от ГЕРБ-Бургас положиха усилия за създаването на медицинския факултет в морския град и работиха непрестанно за този проект. Той срещна пълната подкрепа в лицето на Областна администрация-Бургас, Община Бургас, МБАЛ-Бургас, РЗИ-Бургас, както и цялото ръководство на университета. Създаден бе неформален инициативен комитет, който да работи за реализиране на идеята.
В новия факултет ще се обучават студентите от специалност „Медицинска сестра” в образователно-квалификационна степен „бакалавър”, които досега се обучаваха в Катедра „Здравни грижи” във Факултета по обществени науки. Новият факултет ще осигурява и обучението в специалностите „Рехабилитатор”, „Пом.-фармацевт” за ОКС „професионален бакалавър”. Очаква се към него да премине сега съществуващия Медицински колеж, в който се обучават медицински сестри.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук