12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Бъдещи майки запознаха Семир Абу Мелих с проблемите на младите родители

Депутатът от ГЕРБ Семир Абу Мелих се срещна с бременни жени. Депутатът от Бургас е член на парламентарната Комисия по здравеопазване. В открит разговор бургаските дами дадоха своите предложения и споделиха за трудностите, с които се сблъскват по време на бременността и отглеждането на децата си.

Най-наболелите проблеми на бъдещите родители са свързани с ниските суми за майчинство, които получават, като в тази насока бяха дадени и конкретни предложения. Ако сумата, която се изплаща за две години се разпредели за една, то ще се подпомогне повече младото семейство и същевременно жената ще може да се върне на работа по-скоро. Но за да стане това факт е необходимо да се разкрият нови детски градини и ясли, да се подобрят сегашните бази и да се осигури безпроблемен прием на децата.

Еднократната помощ, която получават  при раждане на дете също беше тема на разговор. Сегашните суми, според жените, са крайно недостатъчни за да покрият първоначалните нужди за посрещането на едно дете в дома.

Семир Абу Мелих сподели пред бъдещите родители световните практики и по отношение на здравното осигуряване, като засегнат бе въпроса с монопола на Националната здравноосигурителна каса.

Народният представител от ПП ГЕРБ пое ангажимент, че такива срещи ще се случват и в бъдеще, тъй като проблемите в тази насока са много и само с пряк  диалог с управляващите, те могат да бъдат решени.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук