15.4 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Бъдещи моряци ще демонстрират умения пред Пантеона

Умения, необходими на всеки моряк, за да стане истински капитан, ще демонстрират на 22 май в Морската градина ученици от Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов «Свети Никола». Бъдещите морски вълци ще се състезават по хвърляне на въже в цел, връзване на морски възли и най-бързо обличане на костюм за водно спасяване.

пантеонът

Състезанието «Стани капитан» е подарък на морското училище от «БМФ Порт Бургас». Това е поредната проява на дружеството в осъществяването на трайната му политика за социална отговорност. Този път тя е в подкрепа на морското образование в Бургас. Според концесионера на пристанищните терминали «Бургас Изток 2»  и «Бургас Запад» създаването на добре подготвени морски кадри  е важно за развитие на отрасъла и за имиджа на Бургас като морски град.

Вниманието сега е насочено не само към обучението на бъдещите моряци, но и към привличането на повече млади хора, които да изберат морската професия за свой път в живота. За «БМФ Порт Бургас»  морето е не само бизнес, то е съдба за всички, които живеят и работят в града ни.

По време на състезателните игри в Морската градина Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов «Свети Никола» ще представи своите специалности и възможностите за прием през учебната 2015-1016 г. Целта е повече младежи да се насочат към специфичната и сложна професия на моряка, която изисква много труд и отдаденост, но пък дава  романтиката на морето и поглед към света.

Състезанието «Стани капитан» ще започне в 11.00 часа на 22 май, на алеята пред Пантеона.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук