9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

България поведе нова черна класация в ЕС

България е страната с най-много жертви от пътни инциденти в ЕС през 2016 година. Това показват данните на Европейската комисия. От началото на годината у нас за загинали около 100 човека, а ранените са над 1000 души, сочи черната статистика, цитирана от Канал 3.

Статистиката сочи, че най-много катастрофи стават в големите градове – София, Пловдив и Варна, заради концентрацията на автомобили там. Проблемът с войната по пътищата беше обсъден днес на кръгла маса от експерти по пътна безопасност от Австрия, Великобритания и България.

Едни от най-честите произшествия са свързани с пешеходци в големите градове. Със затопляне на времето трафикът се увеличава значително. Редно е да се знае, че движението в градски условия трябва да бъде по-внимателно в сравнение с условията извън града, за да не се допускат катастрофи. Именно поради тази причина от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи призовават за политическа намеса и промяна на Закона за движение по пътищата. За предстоящия летен сезон Пътна полиция ще разположи над 200 камери за следене на скоростта. Органите на реда ще извършват и периодични проверки по всички възлови места по пътищата на страната.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук