20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Българо-гръцки маршрут привлича туристи в региона

Бургас и Александруполис могат да се предлагат като общ туристически пакет на руския пазар. Тази възможност коментираха кметовете на двата морски града Димитър Николов и Евангелиос Ламбакис на среща в Бургас.

На нея присъстваха зам.-кметът Красимир Стойчев, председателят на Комисията за международно сътрудничество в Общински съвет Бургас Георги Дражев и Цанко Иванов, председател на БТТП. Предложението е част от мерките за задълбочаване на сътрудничеството в няколко приоритетни области между двата града. Предпоставка за утвърждаване и разработване на маршрута е осъществяването на авиовръзка Бургас- Александруполис- Санкт Петербург.

В тази връзка двамата градоначалници посетиха Летище Бургас и се срещнаха с ръководството на аеропорта. Заедно с директора на аерогарата Георги Чипилски беше обсъдена възможността за реализирането на предложението и привличането на оператори на новата комбинирана дестинация. Предстои да бъдат анализирани условията и опциите за налагането й на пазара.

Гръцката делегация посети и Пристанище Бургас, БМФ – порт Бургас /терминал Бургас Изток 2 и Терминал Бургас Запад/ и фериботния терминал и порт Bulgarian Wеst, за да се запознае с възможностите за сътрудничество при обработката на товари и експорта на стоки между двете пристанища. Предстои да бъдат осъществени и по-задълбочени разговори за включването на Бургас и Александруполис в круизни пакети, както и редовна автобусна линия между двата града.

„Изключително сме впечатлени от Бургас, от неговата модерна визия и амбиция за развитие, възможности, от пристанищата и летищeто“, заяви в края на посещението си у нас кметът на Александруполис Евангелиос Ламбакис.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук