16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Българо-турски семинар се проведе в Бургас

Българо-турски семинар, посветен на сътрудничеството в процеса на демократизация при взимането на решения на местно ниво, се проведе през уикенда в Бургас.Участниците се запознаха с ролята на обществеността и неправителствения сектор, както и със значението и отговорността на медиите за демократизирането на обществото.

По време на дискусиите бяха представени политическата система в България и в Република Турция, дейността на Общинския съвет като най-важен орган на местното самоуправление, устройството на община Бургас като орган на изпълнителната власт, ролята на Омбудсмана като лице на гражданския контрол, статута на Областния управител и значението на избирателните комисии в България.

От турска страна във форума, организиран от фондация „Зеленият Бургас” се включиха управителят на окръг Узункопрю г-н Кемал Илдиз, г-н Хаяти Балкан, президент на Асоциацията на старейшините на населените места в Узункопрю, генералният турски консул г-н Ниязи Акйол и още много представители на неправителствения сектор и различни браншове в южната ни съседка.

Сред най-големите позитиви на провелия се семинар е възможността на представители на различни браншове и съсловия от България и Турция да изградят партньорски отношения и да намерят възможност да работят заедно по полезни за двете страни проекти.

Проектът N: 2007CB16IPO008-2011-005 „Насърчаване на участието в демократизацията на местно ниво” е съфинансиран от Инструмента за предприсъединителна помощ на ЕС по Програмата за Трансгранично сътруничество „България-Турция” от втората обява за участие с договор за субсидия N РД-02-29-371/07.11.2013

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук