10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Българските поети, които биха Дан Браун по продажби, завладяха Поморие

Невероятната Маргарита Петкова и Добромир Банев превърнаха съботната вечер в подранил „Св. Валентин”. Тя и Той гостуваха в Поморие по покана на друга известна двойка – Татяна и Васил Костадинови

Поетите, които биха „Ад” на Дан Браун по продажби на българския пазар, завладяха и Поморие. Невероятната Маргарита Петкова и Добромир Банев превърнаха съботната вечер в подранил „Св. Валентин”. Тя и Той гостуваха в морския град по покана на друга известна двойка – Татяна и Васил Костадинови.

Разлиствайки страниците на „Абсурдни времена” съавторите преобразиха поетичното четене в магнетичен диалог, влизайки в ролите на любовници, съпрузи … самите себе си. И дадоха обяснение на публиката защо книгата им е издавана шест пъти, а в първата седмица от излизането й на пазара води по продажби пред бестселъра на Дан Браун и редица криминални романи. За разлика от последните, поезията на Маргарита Петкова и Добромир Банев не може да се задържи на рафтовете в книжарниците. Това доказаха и слушателите в читалище „Просвета” снощи, които бяха дошли специално от Поморие, Несебър и „Св. Влас”. Те изкупиха книгите толкова бързо, че накараха мастилото в писалката на Маргарита Петкова да свърши, докато оставя поредното посвещение. Тя и Добромир Банев представиха любовта във всичките ѝ форми – нежност, невъзможност, скандалност, гняв, смиреност. Всичко това на фона на градския пейзаж и куп екзотични места по света, защото за любовта не съществуват граници. „Париж е само улица в София…” и „Ще те обичам еднакво и в Лондон и в Лом” бяха сред цитатите, които оставиха следа в съзнанието на публиката.

Двамата написват първото томче от книгата за 13 дни, без да се познават лично. Среща ги фейсбук, а на живо се запознават на едно литературно четене на Маргарита в столична книжарница.

„За нас 13 е важно число”, сподели Добромир Банев, който по професия е юрист, а по призвание е верен на перото. 13 години е разликата във възрастта между магнетичните партньори. Един до друг те правят перфектната любовна двойка.

„Поезията им е невероятна, защото двамата се допълват. Единият започва стих, а другият го довършва. Успяват да предадат своята емоция на публиката”, каза домакинът на вечерта д-р Васил Костадинов. В Поморие той е познат както като един от най-известните лекари, защото е управител на Медико-диагностична лаборатория „Лина”, така и като ценител на поезията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук