19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Българският филм “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ тръгва по кината в над 25 държави по света

Фактът, че българският филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ стигна до полуфинала в битката за Оскар е истински успех за родното кино.  Филмът на режисьора Стефан Командарев беше избран сред 65 топ ленти от цял свят. Тази номинация е голяма победа и извежда  киното ни  в челните позиции, каза в Бургас кинематографиста  Георги Дюлгеров. За съжаление филмът не попадна във финалната петица на категорията за най-добър чуждоезичен филм.

Влизането на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ сред номинациите за Оскар, обаче направи страхотна реклама на българското кино. Лентата ще се завърти в 25 страни по света. Очаква се филмът да пробие и в Щатите. Пиратско копие на лентата се е появило и в един от големите азиатски торенти и докато продуцентите предприемат действия по премахването му оттам, „Светът е голям…“ е бил свален от близо 10 000 потребители. Георги Дюлгеров коментира още, че за бъдещето на българското кино са нужни много пари и ясни правила и закони.

Георги Дюлгеров е основен селекционер на заглавията на кинофестивала „София Филм Фест на Брега“ и негов художествен директор. През март бургаските киномани ще могат да гледат 20 от най-награждаваните през годината филми, сред които и българските заглавия „Ако някой те обича“ на Киран Коларов и „Зад кадър“ на Светослав Овчаров.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук