16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Българско правосъдие: Все още няма обвинение срещу кмета на Трън, който блъсна дете

Станислав Николов твърди, че детето само се блъснало в джипа му

„Все още няма повдигнато обвинение на кмета на Трън за катастрофата с дете. Прецизират се доказателствата“, обяви говорителят на главния прокурор – Румяна Арнаудова. Тя уточни, че делото е под наблюдението на Сотир Цацаров, предаде Нова тв.

На 13 ноември 2015 г. малкият Ивайло отивал на училище в Трън. Деляла го една пряка от класната стая. Ивайло тръгнал да пресича, но не успял да стъпи на отсрещния тротоар. Бил пометен от джип. Зад волана бил кметът на Трън – Станислав Николов, който спрял, за да остави сина си на училище. След инцидента Ивайло е настанен в болницата със спукан далак и разкъсан черен дроб.

„Детето ми се бореше със смъртта. В линейката аз го държах и той умираше. Аз не мога да забравя лицето на детето. Той побеля”, разказва майката на момчето Анита Гълъбова. Седем месеца по-късно, Ивайло се е възстановил от удара с джипа и живее живота на връстниците си, но без далак и половин черен дроб и на строга диета. Белезите също не спират да напомнят за случилото се.

 Кметът на Трън Станислав Николов обаче твърди, че 6-годишното дете само се е ударило в джипа му.

„Разминавам се с училищния автобус и чувам някакъв удар в задната част на автомобила. И виждам паднало дете отзад. А джипът беше с роубари, знаете има едни железа. За лош късмет детето се удря със стомахчето в джипа. Шестгодишните деца казват, че имат много слаби стомахчета”, обясни кметът на Трън Станислав Николов.

Свидетелите на инцидента били заплашвани да мълчат, потвърдиха по-късно от прокуратурата. Според кмета обаче жената, която се оплакала от натиск, била психически нестабилна.

„Ако дам показания и кажа истината, ще пострадам и може и да не съм между живите”, разказва Любка Лазарова, свидетел на инцидента.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук