11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Бъчварова: Остават още 57 км. и оградата по границата ще е готова изцяло!

Граничното съоръжение на българо-турската граница трябва да е готово до края на годината. Това обяви днес в Малко Търново министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя инспектира как върви строителството на оградата заедно с новия директор на „Гранична полиция”комисар Светлан Кичиков.

Преди посещението в Странджа, вътрешният министър инспектира и границата ни с Турция в Хасковска и Ямболска област. Там съоръжението е готово почти на 90 %, останали са само довършителни дейности.

57 километра в момента се изграждат и започнала строителството има 8 900 ,които не са започнали работят много фирми контролират е сериозен и се надявам да приключим с тази час.

Вътрешният министър обяви още, че откакто е започнало изграждането на оградата, има спад на нелегално преминалите у нас мигранти с 30 %.

Германия ще ни изпрати нова техника за справяне с бежанския натиск.

rumyana-bachvarova-granicata-3„Автомобили, термокамери, автобуси,  в доста добро състояние, не са съвсем нови, но това е налично в момента в Германия. До края на ноември, по личните уверения на канцлера Меркел, 8 или 10 нови джипа ще дойдат.“

В момента текат обществени поръчки, които ще бъдат за поддържане на техниката на цялата граница не само за автомобилите също говорим за интегрираната система за управление както на зелената така и на синята граница, съобщи комисар Светлан Кичиков –директор на „Гранична полиция”

rumyana-bachvarova-granicataОчакват се още 100 души от Фронтекс да се включат в охраната на границата ни с Турция,увери министър Бъчварова. По думите й към момента няма планове за изграждане на нови бежански лагери.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук