10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Бъчварова: Сидеров винаги провокира полицията преди избори

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова защити действията на полицията по време на скандала, предизвикан от лидера на „Атака“ Волен Сидеров в петък вечер миналата седмица.

„Полицията реагира правилно, ще разберем какво точно се е случило в хода на разследването“, заяви Бъчварова пред Би Ти Ви. „Правата на полицаите са силно ограничени спрямо лицата с имунитет“, напомни тя. Министърът добави, че е била постоянно информирана за случая от главния секретар на МВР Георги Костов, но отказа да коментира в детайли поведението на депутатите.

„Не е естествено в 11 вечерта един депутат да прави проверка за наркотици и акцизни стоки. това е работа на органите на реда… 0т 2006 г близо до предизборни кампании той (Сидеров – бел.ред.) провокира по различни начини полицията. Факт е, че по този начин Сидеров и неговата партия влизат в новините.“

„Абсолютно недопустимо е човек с имунитет да удря полицаи“, каза тя и допълни, че има такива данни в писма на граждани, присъствали там, до МВР. Министърът добави, че очаква публично извинение от страна на Сидеров. Според Бъчварова в писмата си всички граждани дават картина на случилото се, различна от версията на Сидеров, но призова да се изчакат резултатите от официалното разследване.

В събота Сидеров каза, че полицията прикрива разпространители на наркотици и контрабандни стоки и обеща да проведе собствено разследване. Бъчварова допълни, че очаква Сидеров сам да се откаже от имунитета си след искането на прокуратурата.

В понеделник главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за започване на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщи пресцентърът на прокуратурата. Исканията са във връзка с разследване на Софийската градска прокуратура на хулиганска проява в София в нощта срещу събота.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук