13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Валери Симеонов отпътува спешно за София, ще се среща с български организации в чужбина

Съпредседателят на „Патриотичения фронт” Валери Симеонов отпътува спешно от Бургас за София, за да се срещне с представители на български организации в чужбина във връзка с изборното законодателство, отнасящо се за гласуването зад граница. Българите в чужбина и ”Протестна мрежа” поискаха оставката на Валери Симеонов, заради негово писмо до българка в Ню Йорк, в което той написа „да не му се мотаят в краката”.

– Г-жа Манолова ми се обади преди малко …все пак искам да ви припомня, че става въпрос за вече приет закон. Така че кой с кого се среща, кой с кого си говори….Президентът е представител на изпълнителната власт , парламентът е приел закона , законът вече е в сила , така че това, което е новото-  предложено  и е да направят среща и с мен , аз сега тръгвам за София и следобяд ще имаме среща с тях.

-Ще се извините ли на българите в чужбина , че им написахте да не ви се мотаят в краката?

– Не се плъзгайте по общата заблуда. Никакви отношения нямам с българите в чужбина. Имам отношение с отделни хора , които са представители на Протсетна мрежа, това сутринта го доказах . Елена Хамбарджиева от Ню Йорк всъщност е чест автор в сайта на „Протестна мрежа” , остналите също са активисти , те са 5-6 човека , пръснати на различни места в Европа , и 10 на човек аса в България . Това е протестна мрежа.

По думите на Валари Симеонов атаката срещу него е режисирана, а целта е президентът Плевнелиев да наложи вето на закона.

– В никакъв случай една група от активисти не трябва да се отъждествяват с българите в чужбина, защото българите в чужбина не са ги упълномощили да говорят от тяхно име. Имаме много писма и обаждания от българи зад граница, че позицията на Патриотичния фронт е правилна. Според мен всичко това е режисирано.

Не мислите ли, че тонът в писмото ви беше доста остър?

– Тонът в писмото ми е абсолютно нормален. В синхрон е с това, което бяха написали, с това, което искаха една шепа хора. Говоря за 5 – 6 души от Ню Йорк – снимали се и искат вето, плюят по изборния кодекс, който не ги ощетява по никакъв начин, защото те в Ню Йорк могат да си гласуват – там си има посолство.

Ще бъде ли наложено вето на закона?

– Трябва да питате президента. Ако реши да го направи ще трябва да го обмисли много внимателно, защото може да се сблъска с недоволството на българите тук в България.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук