11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Валери Симеонов: Патриотите са готови да управляват /интервю/

Г-н Симеонов, чухте ли се вече с Бойко Борисов?

-Да, снощи се чухме, за да се поздравим за резултатите. Нямаме някаква друга уговорка, за среща например.

При какви условия ще направите коалиция с ГЕРБ?

-При същите условия, при които направихме първият път. Това включва съгласуване на програмите, Предварително трябва да се направи програма, да се набележат основните задачи за работа на правителство , да се набележат сроковете, за които трябва да се реализира. Така се работи по спокойно, когато се подпишеш под нещо, после можеш да искаш от партньора си изпълнението му, а не само ние ще ви подкрепим, защото сте много хубави и сте много силни и т.н. Такъв филм няма при нас .Практични и разумни политици сме.

Ако мандата отиде в БСП с тях склонни ли сте да преговаряте?

-С всички български партии сме готови да преговаряме, защото хората ще съдят за нас по това, което сме направили, а не с кого сме го направили. Ние имаме предизборна програма, която държим да се реализира. Мисля, че сме отговорни политици , смея да мисля, че показваме един нов модел на водене на политика- не заради властовите позиции, не заради материалните облага, а заради това, че трябва да изпълниш това, което си поел като ангажимент и което си написал в програмата си .

Ако се стигне до там, че ГЕРБ върне мандата и БСП- също, Патриотите готови ли сте да направите правителство?

-Абсолютно сме готови. Показахме го още при раздаването на мандатите за  правителство от президента Плевнелиев , след оставката на правителството на Борисов. Водихме преговори с Плевнелиев, с Борисов и нещата бяха на кантар. В един момент обаче решиха, че сме много страшни за Европа и прехвърлиха мандата на Реформаторския блок , но даже тогава пак бяхме готови. В бъдещите си мемоари ще разкажа това…Това са много пикантни истории, които  останаха тайна за обществеността.

Тази сутрин изненадващо Веселин Марешки заяви, че ще преговаря първо с вас. Чухте ли се вече?

– Първо искам да се разберем с г-н Марешки- ние нали бяхме никой! Нали той никога нямаше да разговаря с нас, защото не сме били на неговото ниво. Просто му припомням думи от преди седмица. То й заяви, че ще преговаря само с европейските лидери. Също така с Бойко и с Корнелия…С нас нямаше да преговаря. Не знам какво се промени. Нещо много удряман ми изглежда напоследък…

Блокадата на границата с Турция, грешка ли беше?

Не може да се говори за грешка, когато си поставил някаква цел в името на България, не в името на твоята политическа сила. Доволен съм, че успяхме 2/3 от рейсовете въобще да ги спрем. Не посмяха да тръгнат това е факт . Най-вече се гордея с това, че не допуснахме гласуване на конвейр в секциите в Турция , както е било при другите избори. Този път ги ограничихме здраво. Във всяка секция пратихме по двама наши човека , сериозни , добре подготвени и през ЦИК успяхме да не се допусне попълване на декларации извън секциите. Така отрязахме главата на ДОСТ . ДОСТ не е в Народното събрание благодарение на НФСБ и Обединените патриоти. Така че честито на всички българи!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук