12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Валери Симеонов: Слънчев бряг е като уродливо подобие на нискобюджетен арабски пазар

Повече от 300 са подадените сигнали за високи децибели в морските ни курорти и то само до края юли, обяви в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. Най-голям брой нарушения са констатирани в Слънчев бряг, като от 196 акта – 121 са разпределени между едва шест дискотеки.

Само в една от тях са установени повече от 30 нарушения. Валери Симеонов допълни, че се подготвят законови промени, които предвиждат пълна забрана за поставянето на временни обекти на територията на националните ни курорти. По думите му, изключение ще бъде направено единствено за спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони.

„Не само Слънчев бряг – Златни пясъци и редица други курорти са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари. Не казвам Капалъ Чарши, защото категорията на Капалъ Чарши, за тези, които са го посещавали този пазар в Истантуб, е по-висока от вида, който предлага един Слънчев бряг да речем с многобройните си набързо сковани с подръчни материали бараки, в които се продава всичко. На това нещо трябва да се сложи край“, категорично заяви Симеонов.

Той е оптимист, че промените ще бъдат факт още преди началото наследващия туристически сезон. Относно лято 2017 коментира, че институциите са свършили добре своята работа. Симеонов отчете, повишени обороти, по-малко кражби и инциденти с туристи. Днес вицепремиерът проведе последната за сезона работна среща с представители на всички институции, които имат отношение към туризма и контрола в курортните селища.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук