13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Вандали потрошиха осветителните стълбове на автогарата в Карнобат

Неизвестни събориха и счупиха четири от осветителните стълбове на  автогарата в Карнобат, съобщи концесионерът Румен Христов.

За вандалския  акт,  извършен  около полунощ на 27 март,  е уведомена и полицията в Карнобат.  Осветителните  стълбове от този тип са общо 6, като неизвестните  са съборили тези, разположени до автобусните сектори.

гара Карнобат Незасегнати са останали само два, които са в непосредствена близост до административната сграда на автогарата. Охраната е чула шум и е реагирала веднага, но извършителите са успели да избягат. По думите на пазач от съседен обект те са били четирима души, най-вероятно тийнейджъри. По това време не е имало  заминаващи или пристигащи пътници.

гара Карнобат, вандалиСъборените осветителни стълбове не могат да бъдат ремонтирани и се налага да  бъдат заменени с нови. От фирмата, стопанисваща автогарата,  оценяват щетата на около 1500 лева. Заради безопасността на преминаващите лампите вече са демонтирани. Въпреки случилото се осветление на автогарата през нощта има.

„Стараем се да направим нещо хубаво за града и за пътниците. За мен счупените стълбове са безсмислен акт на вандализъм”, каза управителят на транспортна фирма „М-Бус” Румен Христов.

гара Карнобат, вандалиВ последните  пет години  концесионерът на автогарата „М-Бус”   инвестира  над половин милион лева за цялостната й реконструкция. На нея са изградени нови автосектори, чакалня, която е напълно климатизирана, а прилежащите зони бяха обновени.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук