18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Вандали потрошиха подлез „Янко Андонов“

Още преди напълно да е приключил ремонтът му, подлез „Янко Андонов“ се превърна в поредния обект на вандализъм в Бургас. Неизвестни до момента хулигани са се възползвали от факта, че входовете на пешеходния подлез все още се ремонтират и в малките часове на нощта са изтръгнали и потрошили част от новоположените ламели на окачения таван. Нанесените щети вече са отстранени от служителите на ОП „Общински имоти“, които са монтирали съвсем нови ламели на окачения таван.picture-003.jpgПодлез „Янко Андонов“ се намира на бул. „Никола Петков“ и е единственият подход към двата съседни комплекса „Изгрев“ и „Зорница“. Именно поради тази причина оттам ежедневно преминават много хора. Той е построен преди близо три десетилетия и оттогава не му е правен ремонт.

Изключително окаяното състояние, в което доскоро се намираше подлезът, бе причина в последните години всеки дъжд, който се изсипе, да го наводнява и прави невъзможно преминаването му.

Спешният ремонт бе разпореден от кмета Димитър Николов след десетки жалби на търговци и жители от комплексите „Изгрев“ и „Зорница“. Средствата са осигурени от Община Бургас.

Основната причина за честите наводнения – зейналата огромна пукнатина на кръстовището над подлеза и нарушената хидроизолация под него, вече е отстранена. Положена е нова излолация и асфалт. Предстои възстановяване на острова между двете пътни платна.

В момента в подлеза се извършват довършителни ремонтни дейности. Вече са положени окаченият таван, новите осветителни тела, старите отводнителни решетки са подменени с нови, а шахтите са отпушени. Подменена още е ел. инсталацията, отстранени са драсканиците и са боядисани стените. Търговските обекти, намиращи се в подлеза, също са пребоядисани и освежени от собствениците им.

Дъгите на трите входа са завършени, остава боядисването им и изграждането на дъгата на четвъртия вход, след което вратите ще бъдат заключвани в полунощ и отключвани в 5.00 часа сутринта.

Ремонтът е към своя край и се очаква да приключи окончателно до средата на месец юли.

picture-001.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук