13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Ваньо Танов пак става шеф на Агенция “ Митници“

Министърът на финансите Румен Порожанов освободи Павел Тонев от поста директор на Агенция „Митници“ и назначи Ваньо Танов, който има качествата и опита за заемане на тази длъжност, съобщават от пресцентъра на Министерството на финансите.

Смяната на ръководителя на агенцията се налага поради отчетеното изоставане на приходите, администрирани от АМ. Ваньо ТаневПредвид краткото време до края на бюджетната година е наложително да се предприемат спешни и адекватни мерки за подобряване на качеството на работата на Агенция „Митници“, включващи ефективен контрол върху акцизните стоки, засилване на борбата с контрабандата и постигане на по-добра ефективност на взаимодействието с органите на НАП и МВР, които да доведат до повишене на събираемостта на приходите.

Ваньо Танов беше директор на Агенция „Митници“ от 6 август 2009 г. до 22 август 2013 година. Под негово ръководство в агенцията бяха въведени положителни практики, водещи до нарастване на ефективността на работата на администрацията при прилагане на митническото и данъчно законодателство и до повишаване на събираемостта на приходите.

Ваньо Танов е роден на 22 септември 1958 г. в Монтана. Завършва математическа гимназия и се дипломира през 1981 г. като инженер във ВИММЕС (Русенски университет „Ангел Кънчев“). От 1985 до 2007 г. Ваньо Танов работи в системата на МВР, като преминава през всички длъжности от оперативен работник до генерал-майор. Многократно е награждаван и повишаван предсрочно. С указ на президента през 2004 г. е удостоен със звание „генерал-майор“ от МВР. През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба „Борба с организираната престъпност“ (по-късно ГДБОП) в МВР. През юли 2007 г. подава оставка.

Завършил е курс за ръководни кадри в Академията на МВР, специализирал е в Сикрет сървиз (САЩ) и Кралство Нидерландия, участвал е в международни експертни групи в страните от ЕС и Русия по проблемите на тероризма и корупцията.

Женен, с двама сина.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук