12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Варна иска Обзор, Кранево и Балчик

Областният управител на Варна Стоян Пасев се обяви за преминаването на град Обзор от Бургаска към Варненска област. Той е привърженик на идеята за ново административно деление и окрупняване на областите. Пред вестник „Труд“ Пасев пояснява, че желанието му е да присъедини още Кранево и Балчик от област Добрич.

Като причина той поставя това, че половината от плажа на Кранево е в област Добрич и община Балчик, другата половина е в област Варна и община Аксаково. Това бил парадокс, който създавал административни пречки на концесионерите на крайбрежните ивица, които вадили документи и разрешителни.

Аналогично било и с Обзор. „Обслужваме града с екипи и техника за противопожарна безопасност и защита, с енерго- и водоснабдяване, с болнична и медицинска помощ. Ако стане инцидент на плажа, дотам хвърчи линейка от Варна. Тоест, разходите са за област  Варна, община Варна и регионалните служби на нейна територия, а приходите са за община Несебър„, споделя той.

Ново административно деление се налагало и от факта, че имало общини в България с под 1000 жители и било цяло безумие да се поддържа администрация като в останалите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук