12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Варна купила част от старите автобуси на Бургас

Никога не е имало безразборно разпродаване на стари автобуси за скрап. Това каза за zonaburgas, директорът на общинския превозвач „БургасБус“, инж. Петко Драгнев. По думите му, след закупуването на новите са направени няколко търга за продажба на старите автобуси. 

Петко Драгнев

Две возила за закупени от община Варна, няколко от Сливен и Ямбол. Част от автобусите от подменения автопарк на превозвача, които са били в по-добро техническо състояние, към момента обслужват междуселищните линии в общината. 

„До 20 хил. може да стигне цената на един стар автобус. Тези, които не успяхме да продадем бяха бракувани и дадени за скрап. Свалили сме частите, които могат да се използват. Става дума за двигатели, ел. мотори, гуми, автоматични скоростни кутии. Някои части също бяха закупени за нуждите на превозвача във Варна“, допълни Драгнев.  

Според него, същата процедура ще се следва и след получаването на новите тролейбуси. „Червените, които използваме сега, са негодни и най-вероятно ще бъдат дадени за преработване. Сините ще бъдат продадени. „Имаме информация, че в Перник тролеите са в много лошо състояние. Ако оттам проявят интерес, могат да участват в търга“, обясни Петко Драгнев.

Фирмата е била проверявана няколко пъти за това колко автобуса са бракувани, колко бруто, колко нето е дадено за скрап. Проверени са и офертите за продажба и преработка. Печалбата от предаването на един автобус за скрап е около 10 000 лева. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук