11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Васил Михайлов тръгва на морско турне

75 години на сцената на живота, над 60 години на сцената на българския театър, над 50 години на малкия екран и в киното, стотици роли, десетки награди – са само част от достойнствата на личността, която стои зад познатото на цяла България име – ВАСИЛ МИХАЙЛОВ.    

Роден и кален в аплаузите на своята публика, големия актьор реши да се отправи на едноседмично МОРСКО ТУРНЕ през ноември, потопен във вълнението на най-неподправените и честни очи – тези на своите зрители в Балчик (4 – понеделник), Каварна (5 – вторник), Созопол (6 – сряда), Царево (7 – четвъртък), и Поморие (8 – петък).

След като изигра титаничните образи на сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” – Васка Пепел от “На Дъното” (1968), Лопахин във “Вишнева градина” (1974), Дантон в „Делото Дантон” (1974),Стамболов във “Величието и падението на Стефан Стамболов” (1941),  Галоти в „Емилия Галоти” (1996), Стария Глауш в „Железния светилник” (2011), а също незабравимите екранни превъплъщения на Кубрат в “Хан Аспарух” (1981), Капитан Петко войвода във “Капитан Петко войвода” (1981), Хан Крум в „Денят на владетелите“(1986), Сюлейман ага във “Време разделно” (1987), този път Васил Михайлов ще се срещне с почитателите си в образа на Дон Жуан в „ЗАВEЩАНИЕТО НА ЦЕЛОМЪДРЕНИЯ ЖЕНКАР” от Анатолий Крим, реж. Ивайло Христов.

Спектакъл на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”, в който титана разгръща актьорската си мощ и мъжка същност в образа на най-великия любовник на всички времена. В деликатното и хармонично партньорство на младите си колеги – Гергана Данданова, Тигран Торосян и Леонид Йовчев (гост), ВАСИЛ МИХАЙЛОВ създава един все още страстен, мъжествен и волеви, но и същевременно помъдрял образ на Дон Жуан. Образ чрез който, актьорът изповядва не само философията „на” и „за” любовта, но също – философията на житейския си опит. Вълнуват отблясъците на лично преживени трепети, страсти, възторзи и страдания. Сякаш любовта е намерила лик и глас, през който да се изповяда в нозете на публиката.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук