15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

ВАСИЛ ТОНЧЕВ: ГРАЖДАНСКАТА ЛИСТА „МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ“ ПЕЧЕЛИ ПОДКРЕПА

„Гражданската листа „Модерна България“ набира скорост“, заяви пред БНТ социологът Васил Тончев, от СОВА ХАРИС. Според него „Модерна България“ вече се забелязва в изследванията и печели подкрепа. На въпрос къде ще прелеят гласовете, отливащи се от ГЕРБ, Васил Тончев
посочи гражданските движения.

на снимката: водачът на листата на „Модерна България“ за Бургаски регион-Здравка Кръстева

„Макар че веднага след протестите нямаше необходимото време, тази гражданска формация започва да се откроява с ясна кауза и подредени на гражданска основа листи. Според социологът ни предстои в оставащите до изборите седмици да наблюдаваме доста сериозни промени в електоралните настроения.

 

Припомняме, че в Бургас водач на гражданската листа е Здравка Кръстева. Родена и израстнала в Бургас, тя преподава криминалистика в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е ръководител на Лабораторията по криминалистика и съдебни експертизи към университета. В мандата на първия омбудсман на Република България тя е ръководител на звеното за международни проекти и международни стандарти за правата на човека. От 2010 г. Кръстева е и програмен директор на Института за модерна политика, водещ български анализаторски център, който бе удостоен с престижната Втора награда „Изследователски център (think tank) на Европа за 2012“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук