13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Вдигат приют за бездомни кучета до „Меден рудник“

Община Бургас ще изгражда нов приют за бездомни кучета край „Меден рудник“. Предложението е на заместник-кмета по „Европейски политики, околна среда“ Руска Бояджиева. Сега действащият приют е разположен в частен имот в местността „Пода“. 

От страна на собственика обаче има заявени намерения за стартиране и реализация на инвестиционни намерения , което наложило и предприемане на действия за осигуряване на нов терен. Експертите на общината вече са изготвили задание за проектиране.

kuchenca

Новият общински приют за кучета ще се намира в землището на ж.к. „Меден рудник“. Имотът представлява нива, която е частна община собственост, показа проверка в регистрите на общината. По план на мястото ще има битова сграда за персонала, постройки за съхранение и приготвяне на храната, площи за почистване и дезинфекция, помещения за оборудване и настаняване на животните, хладилна камера или контейнер за мъртви такива.

Новият приют ще разполага със 150 клетки, като ще бъде изградено и пространство за разхождане на животните. Предстои и изграждането на транспортна инфраструктура.

img_1365

Според управителя на общинския приют край „Пода“ Димо Стрялков, към момента там се отглеждат около 90 кучета. „Броят на безстопанствените животни нараства, сравнено с предходни години. Не става обаче дума за бездомни кучета, за които се грижим тук.

Хората просто идват и ги оставят, защото вече не искат да се грижат за тях. Не можем да им откажем и ги приютяваме. Радостно е, че през последните години все повече бургазлии вземат свой домашен любимец от приюта. Само за тази година осиновените животни са над 50“, обясни Стрялков.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук