16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Вдигат чудна детска градина в Стария Несебър

Община Несебър спечели поредния си проект по Програма за трансгранично сътрудничество България – Турция. Договорът за безвъзмездна финансова помощ бе подписан от заместник кмета на Община Несебър – Лазар Япаджиев в Министрество на регионалното развитие.

Проектът е със заглавие „Трансгранично сътрудничество за подобряване на социално-образователната инфраструктура в общините Несебър и Къркларели“ и е на стойност до 398 663,40 евро, като Община Несебър е водеща организация, а партньор е Община Къркларели.

Общата цел на проекта и на общинската администрация, е подобряване на икономическия потенциал в зоната на сътрудничество, чрез развитие на социално-образователната инфраструктура в общините Несебър и Къркларели, която ще бъде постигната чрез развитие на две общински социално-образователни сгради. Ще бъде изградена целодневна детска градина в гр. Несебър – стара част, в която се предвижда създаването на група за деца с насоченост към изкуства и творчески изяви.

Целите на проекта ще се постигнат чрез осигуряване на грижа, практически и трудово-образователни услуги на децата/учениците в трансграничния регион. С изграждането на детска градина в Несебър, ще се открият нови места за прием на деца в общината и ще се създаде естетична, функционална среда за игра, познание и развитие в сферата на изкуството. В практико-образователният център в Къркларели, ще се провеждат извънучилищни трудово-образователни дейности, както и специални терапии за деца с увреждания и специални нужди в общината. С развитието на двете сгради ще се осигурят и нови работни места на населението в трансграничния регион.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук