9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Велизар Енчев напуска парламентарната група на НФСБ.Партията била търговско дружество на Валери Симеонов

Телевизионният водещ от СКАТ Велизар Енчев напуска парламентарната група на Патриотичния фронт. Това съобщи самият той  в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия, като разписа в ефир заявлението си за напускане. По думите му причината за това решение е, че НФСБ е подменил вота на своите избиратели с подкрепата си на кабинета на Бойко Борисов.

снимка: skat.bg
снимка: skat.bg

Такава подкрепа не е била обсъждана по време на предизборната кампания и повечето от симпатизантите са против обвързването с две несъвместими като идеологии партии като ГЕРБ и Реформаторския блок, коментира Енчев.

„НФСБ е едно търговско дружество на Валери Симеонов. Парламентарната група на Патриотичния франт ляга на килимчето пред ГЕРБ и реформаторите и се гърчи унизително. Първо Симеонов даде срок от 24 часа реформаторите да оттеглят кандидатурата на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. После срокът стана 7 дни, удължи се до Нова година.”, коментира Велизар Енчев. По думите му лидерът на НФСБ Валери Симеонов карал депутатите от партията да подписват декларации за лоялност.

По думите на Велизар Енчев кандидатурата на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура е виц и гротеска, като се има предвид, че предният й председател е големият български актьор Стефан Данаилов. Това предложение не е обсъждано в парламентарната група на Патриотичния фронт и решението е взето еднолично от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. „Научихме за тази номинация едва в пленарна зала.”, коментира Енчев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук