11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Великденска изложба в Детската галерия De’ Art

На 12 април – Велики четвъртък от 18.00 ч. в Детската галерия De’ Art ще се открие Великденска изложба.
Посветена на големия християнски празник Възкресение Христово, изложбата ще представи най-изразителните живописни техники, свързани с традициите на християнството и празничната обредност.
Възпитаниците на Дотка Калъчева от художествените паралелки на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” ще представят своите иконографски умения с 12 икони, специално изработени за Светлия празник. В празничната експозиция, с пъстър стъклопис – техника, наследена от цветните църковни витражи, ще участват и децата от школа „Калейдоскоп” към МКЦ с ръководител Мария Шурелова. Изложбата ще включва и картини „батик” – древната техника на рисуване върху текстил с восък и бои, която като практически процес наподобява восъчното писане и багрене на великденските яйца. Батиците са от известната на всички ни Школа „Батик” на Златка Бобева.
Почитателите на приложното изкуство ще открият във Великденската изложба на галерия De’ Art и декоративни великденски яйца, великденски аранжировки, картички и икони – декупаж върху турска керимида. Такова е изкуството на малките творци от НЧ „Възраждане 1927” – с. Рудник, които с помощта на своите ръководителки са се подготвили най-старателно за християнския празник.
Ще се радваме да бъдем заедно на Велики четвъртък, яйцата ще боядисваме на Велика събота!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук