13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Велоалеята до „ПОДА“ – готова до края на април

Велосипедната алея до Природозащитен център „ПОДА” ще бъде напълно завършена до края на април. Това съобщи заместник-кметът по европейски политики и околна среда в Община Бургас, Руска Пояджиева.  

„Изграждането на велосипедната алея до Крайморие е почти на финала. За съжаление, времето в момента и предвид сезона, не позволява непрекъснато строителство. Съобразяваме се с метеорологичните условия”, обясни Бояджиева.

По думите й, предстои да се обследват възможностите за нови вело-маршрути. „Зная, че с изключително вълнение се коментират и велосипедни трасета, които са транзитни и са свързани с връзката на по-отдалечените квартали като кв. „Долно Езерово“, кв. „Лозово“ или продължение на велосипедната алея от Природозащитен център „ПОДА“ в посока кв. „Крайморие“. Това е малко по-бавен процес, тъй като е свързан с обследване на уличната мрежа. Затова те са в малко по-далечна перспектива”, поясни Бояджиева.

Заместник-кметът обяви, че през настоящата година ще се работи главно в урбанизираната територия на Централна градска част, „широк център“ и к-с „Меден рудник“. Дейностите обаче ще се случат, ако бъдат отпуснати средства от ОП „Региони в растеж“.

Радио „Фокус“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук