14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Велоалеята до „Сарафово“ ще бъде готова до лятото на 2018-та

Велоалеята до „Сарафово“ ще е напълно готова за лято 2018. Товао бяви кметът Димитър Николов, който днес инспектира брегоукрепването в посока към квартала заедно с министъра на регионалната политика и благоустройството Николай Нанков. Двете задачи се изпълняват едновременно.

По продължението на алеята ще се изгради осветление и ще бъдат поставени пейки за отдих. Министър Нанков гарантира, че за следващия етап на брегоукрепването Бургас – „Сарафово“ средства ще има, тъй като в района все още има свлачищни процеси, които трябва да се овладеят. По проекта работи наземна техника, както и водолази.

Министър и кмет посетиха още новото основно училище „Александър Георгиев Коджакафалията“, създадено със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“.

„Бургас е първенец по успешно реализирани проекти по програмата“, каза министър Нанков. Отново днес стартира осъществяването на дългоочаквания проект за реконструкция и разширяване на пътя Бургас – к.к. Слънчев бряг. Очаква се още през следващото лято това да облекчи движението по натоварения туристически маршрут и да го направи по-безопасно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук