15.4 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Велоалея ще стига до рибарското пристанище в „Сарафово“

Велоалея ще свързва Морската градина на Бургас с рибарското пристанище в кв. „Сарафово“. Това ще даде възможност на бургазлии да стигат безпрепятствено и по един атрактивен морски маршрут до пристанището. „В бъдеще очакваме, ако продължава да има интерес към о. Св. Анастасия, инфраструктурата там да се ползва за туристически пътувания като алтернатива на бургаския мостик“, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, цитиран от Радио „Фокус“.Сарафово

Към момента изграждането на новия порт е без забавяне и през октомври там ще акостират първите кораби. От септември ще започне изграждането на улица, която да свързва кв. „Сарафово“ и пристанището. Там ще могат да акостират и домуват рибарски и по-големи плавателни съдове, да се разтоварва риба.

„В бъдеще предвиждаме там да има магазин с оборудвания и принадлежности за плавателните съдовете, ще може да се прави ремонт на корабите. Ще има всичко необходимо за едно съвременно пристанище с всички удобства. Предвидили сме да има и зарядна станция за гориво като засега имаме само за дизелово, но искаме да има и за бензин“, обясни Николов.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук