14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Велостоянки и в бургаските детски градини

В дворовете на пет бургаски детски заведения започна монтирането на велостоянки. Това са ОДЗ 2 „Звездица Зорница“, ЦДГ 9 „Пламъче“, ОДЗ 6 „Ран Босилек“, ЦДГ 14 „Здравец“ и ОДЗ 13 „Надежда“.

Първата е поставена днес до фасадата на ОДЗ № 2 „Звездица Зорница“. Така децата и техните преподаватели ще имат възможност да дойдат до градината с велосипед, да го оставят на стоянката и да се върнат в края на деня с него до дома си. Това е удобство и за родителите, които също могат да се възползват от новата придобивка в детската градина и да оставят и взимат децата си също с колело, вместо с автобус или автомобил.

С идеята да се популяризира карането на велосипеди за здраве, като спорт и начин на придвижване до детското заведение и обратно, днес в ОДЗ „Зорница Звездица“ се проведе спортен празник, който започна с велошествие. В него освен децата, се включиха родителите и преподавателите им. Близо 40 деца, 8 учители и 32-ма родители поеха по велоалеята от детското заведение до Морската градина.

След велошествието децата взеха участие в спортния празник с редица игри и състезания на площадката в двора на градината.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук