14.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Версия: Емигранти от Русия ликвидирали Анна и Никита

Бившият ръководител на департамента за здравеопазване в Перм Вадим Плотников, който е баща на убитото в България русначе, е привикан да даде показания в Следствения комитет на Русия, съобщи руската телевизия НТВ, пише Фокус.

По нейна информация, в най-скоро време бащата, заедно с бабата на убитото и намерено в куфар дете, ще излетят към Москва, откъдето ще се отправят към София, за да участват в процедурата по разпознаването на тялото.

Жестокото убийство на руска гражданка и петгодишния й син, намерено в куфар, може да е било извършено от руски граждани, пристигнали в България, пише „Дни.Ру“. Според една от версиите, преди смъртта си, Анна Леонтиева е взела на заем голяма сума пари от съмнителни имигранти, за да закупи жилище, но така и не ги е върнала. Властите за момента не могат да кажат със сигурност каква е причината за зверското престъпление – ревност или разчистване на сметки, тъй като разследването продължава.

Междувременно стана ясно, че Герман Костин, който е издирван във връзка със смъртта на Анна Леонтиева и нейния син Никита в България, не се крие от следствието. Той се е свързал с българските правоохранителни органи и е изразил готовност да помогне на разследването, съобщава „Перм.ру“. Костин е издирван, след като бе установена връзката му с Анна, която е живяла в негов апартамент в Приморско.

Според изданието „В курсе.ру“ руският офицер в оставка Герман Костин е служил в горещи точки като Афганистан и Чечения.

През последните години мъжът е живеел в Кипър заедно със съпругата си и двете си деца. Там той се е занимавал с недвижими имоти.

По куфара, в който бе намерено тялото на момченцето, са намерени остатъци от пътнически стикери от Северен Кипър. Все още не е установено дали връзката между Костин и Леонтиева е била делова или лична.

От пресслужбата на пълномощника за правата на децата към Кремъл са заявили, че двамата убити руски граждани са родом от Пермския край. Фамилията на жената по баща е Леонтиева, а тази на момченцето засега не е потвърдена, но се знае, че е различна.

източник: в-к „Труд“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук