16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Вечерната гимназия посрещна 400 ученици

Вечерно средно училище „Захари Стоянов“ (бившата Вечерна гимназия) започва успешно новата учебна година. 400 са учениците, които ще прекрачат прага на учебното заведение през 2016/2017 година. 

Празникът по повод първия учебен ден ще се проведе днес от 18 часа в сградата на СУ „Димчо Дебелянов“ на четвъртия етаж. Училището предлага на хората, които нямат завършено средно образование, да придобият такова. Обучават се и младежи, навършили 16 години, със социални и здравословни проблеми. Основната форма на обучение е вечерната.

Освен нея се предлагат още задочна, самостоятелна и индивидуална. За кандидатстване в учебното заведение е необходимо да се подаде заявление и документ за завършен клас. Занятията започват от 18.00 часа. С влизането на новия Закон за предучилищно и училищно образование гимназията се именува Вечерно средно училище, което дава възможност от следващата учебна година да има прием от 1 до 12 клас.

„Предпочетохме да изберем Вечерно средно училище, тъй като това разширява обхвата на класовете. Това е икономически по-изгодно и отговарящо на изискванията на самата обстановка в България. Много хора се оказва, че са без образование в по-долните класове и така решихме да откликнем на тази „ниша“ и да дадем възможност на възрастни хора да завършат образование”, каза Галина Златанова, директор на учебното заведение. То е създадено през 1947 година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук