13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Вече изпращат и колети с вафли. МВР: Поговорете с възрастните!

Още една жена на 83 години от Бургас е сигнализирала в полицията, за това че час получила телефонно обаждане от непознат, който й заявил, че трябва да й предаде пратка с билки и лекарства и 36 000 евро, изпратени от сина й.

За пратката непознатия й поискал сумата от 8 100 лв., но пенсионерката заявила, че разполага само с 2 500 лв. Жената предала паричната сума на ъгъла на улиците «Странджа» и «Сан Стефано» на непознат мъж, а той й дал колета. При прибирането си в къщи и отварянето на пакета бургазлийката установила, че същия съдържа два пакета вафли.

Пенсионерката се свързала със сина си и консатитрала, че станала жертва на телефонна измама, за което алармирала полицейските служители от Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

От полицията допълва още: Това трети по рода си случай, регистриран до момента, при който възрастни хора се мамят по нова схема, свързана с предаването на колети от техни близки в чужбина.

ОДМВР – Бургас призовава още веднъж гражданите да проведат разговори с възрастните представители в семействата си, като обяснят и този механизъм за телефонна измама, тъй като въпреки голямата превантивна работа на полицейските служители по отношение на измамите с предаване на пари или ценни вещи за :

– освобождаване на задържан в полицията близък, причинил тежко ПТП със загинал човек

– закупуване на златни пирони при извършване на животоспасяваща опеция

– закупуване на ваксина или противоболесна инжекция за пострадал близък от свински или птичи грип

– участие в томбола на телевизионна игра на щастието

– отпускане на допълнителни помощи за отопление или допълнителни пенсионни надбавки и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук