14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Вече подготвят предложенията за промяна в транспортната схема

Подготвяме предложения за частична промяна в новия транспорт, като първата е в ж.к. „Меден рудник“. Това каза за Радио „Фокус” – Бургас инж. Петко Драгнев, управител на ОП „Бургасбус. По думите му в момента се анализират пътуванията, времетраенето им, часовете и маршрутите на новата транспортна схема.

„Днес, още в първия работен ден, направихме няколко промени – едната в с маршрутка №9, която е вътрешна в ж.к. „Меден рудник“. Тя ще бъде безплатна за бургазлии, за да не оскъпява транспорта до центъра на града при необходимост от прехвърляне. Това ще бъде само до въвеждането на валидаторите в тях“, каза Драгнев.

Той допълни, че другата промяна е в разписанието на същия номер – по предварителен план тя трябваше превозва граждани до 21.00 часа, но сега часът е удължен до 23.00 часа. „В следващите дни ще предложим и промяна в маршрута, за да може по-бързо гражданите да стигат до линиите Б1 и Б2, които ще са по-удобни за пътуващите в комплекса. Успоредно с това променихме първия и последния час на тръгване линията, която обслужва Лозово – линията 7А.

Инж. Драгнев допълни, че се подготвят предложения и за два курса от ж.к. „Меден рудник“ до Индустриалната зона по ул. „Одрин“, защото се оказва, че има голям брой пътуващи в това направление, най-вече в ранните часове, когато се налагат прехвърляния от автобусите на ул. „Спортна“. Петко Драгнев уточни, че се очаква това предложение да стане факт. „Предлагаме за одобрение 2 часа, които ще дублират стария маршрут на линия 121 и ще дадем алтернатива на желаещите да ползват този допълнителен автобус“, каза още управителят на ОП „Бургасбус“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук